2014. június 22., vasárnap

Zsályás nyuszi

Régóta van a fejemben ez a recept de valahogy sose akkor jött szembe zsálya amikor nyúl :) Most jött el az ideje ennek a receptnek és az újra írásnak is :)



Hozzávalók 4 személyre:
  • 500 gramm nyúlhús (pl. combfilé)
  • 1 evőkanál vaj.
  • zsálya
  • bacon szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 púpos teáskanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál tejföl
  • krokett (32 db)
  • Só és bors
  • Díszítéshez petrezselyem
Elkészítési idő: 2 óra

Elkészítés:
  1. A nyulat vágjuk hosszúkás darabokra. Ha combfilét vettünk akkor ez kb 4 combfilé. 1 combot 3 darabra vághatunk
  2. Sózzuk borsozzuk majd teflon serpenyőben, vajon süssük pirosra mindkét oldalát.
  3. Melegítsük elő a sütőt 240 fokra.
  4. Ha kihűlt tegyünk mindkét felére 1-1 zsálya levelet és alaposan csomagoljuk be bacon szalonnába.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük amíg a bacon meg nem pirul.
  6. Közben a serpenyőbe amiben a nyulat pirítottuk tegyünk egy gerezd szét nyomott fokhagymát, majd a tejszínt és a dijoni mustárt. És melegítsük fel.
  7. Ha rotyog sózzuk-borsozzuk és vegyük le a tűzről. 
  8. Tegyük bele a tejföl és keverjük simára.
  9. Süssünk krokettet, személyenként 8 darabbal számolva.
  10. Kb ekkorra megsül a nyúl is :) 
  11. Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Yep, Yep. Where is the picture about it ?

    VálaszTörlés
  2. Szia
    Talàltam egy elütést, telón serpenyő, gondolom az teflon serpenyő.
    Tovàbbi bejegyzések reményében maradok őszinte híved.
    :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Az az auto-correct funkció :) Néha megőrül.

      Törlés
  3. Ja még egy észrevétel:bacon szalonna , majd bacon. Sokak gondoljàk, hogy ez egy pleonazmus, egy olyan jelzős szerkezet ahol a "jelző" ugyanazt fejezi ki mint a jelzett szó. Pl. Emberi humànum, champion gomba.De nem itt, mert a bacon elem eredetjelző, ami a hosszú testű hússertésre utal. Ezért tehàt a magàban àlló bacon szónak itt most nincs értelme.

    VálaszTörlés