Elkészítési idő: kb 1,5 óra.
Hozzávalók:
- 100 gramm csicseriborsó (beáztatva)
- 3 evőkanál olaj
- 1 nagy fej fehér hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom lereszelt héja
- 3 teáskanál friss rozmaring apróra vágva
- 1,5 liter csirkealaplé
- 2 közepes burgonya felkockázva
- 2 evőkanál tejföl
- 1,5 dl tejszín
- 4 evőkanál citromlé
- 100 gramm bébispenót
- 1 evőkanál friss aprított petrezselyem
- Kevés szerecsendió, só és bors
- A beáztatott csicseriborsót tegyük fel főni1 órára
- Az olajon közepes lángon pirítsuk üvegesre a hagymát.
- Majd tegyük bele a rozmaringot a fokhagymát és a citromhéjjat és pirítsuk 1 percig.
- Öntsük fel az alaplével és tegyük bele a burgonyát és a csicseriborsót.
- Főzzük 15 percig amíg a burgonya is puha lesz.
- Keverjük össze a tejfölt a tejszínnel, plusz szedjünk ki a forró levesből egy kicsit hozzá.
- Majd folyamatos keverés mellett öntsük vissza a levesbe.
- Tegyük bele a kissé felaprított bébispenótot, kóstoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval borssal és szerecsendióval.
- Ha felforrt vegyük le a tűzről tegyük bele a petrezselymet, majd pár perc múlva a a citromlét is keverjük bele.
- A spenótot ki lehet hagyni belőle.
- A szárított megfőzött csicseriborsó helyett használhatunk konzerves csicseriborsót. Ebben az esetben 1 dobozt tegyünk bele. Ebben az esetben a főzési idő 1 órával kevesebb, hiszen a konzerv csicseriborsó főtt.
- A tejszín is kihagyható azt csak azért tettem bele mert volt egy bontott a hűtőben :) De jót tett neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése