2012. december 27., csütörtök

Gomba és csicseriborsó curry

Megint csicseriborsó :) És nem is utoljára :) Szerintem rettenetesen finom lett ez az étel. Gondolom vannak akik hiányolják belőle a húst, de nekem egyáltalán nem hiányzik.
Elkészítés: kb. 1-1,5 óra.

Hozzávalók(3-4 személy részére):
  • 1 kis fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csilipaprika
  • 2 evőkanál kókuszzsír vagy valamilyen olaj
  • 2 tk garam masala
  • 1 tk mangópor(elhagyható)
  • 1/2 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 csokor korianderzöld
  • 150 gramm csicseriborsó, legalább 2-3 órára beáztatva
  • 250 gramm gomba
  • Egy 400 grammos konzerves kókusztej
  • 1 nagy paradicsom
Elkészítés:
  1. Főzzük puhára a csicseriborsót. Ha be volt áztatva rendesen fél óra is elég. De kóstolgassuk hogy megbizonyosodjunk róla, hogy elég puha-e.
  2. Vágjuk fel a gombát nem túl vékony szeletekre
  3. A hagymát a fokhagymát és a kimagozott kierezett csilit tegyük aprítógépbe és pasztásítsuk.
  4. Adjuk hozzá a fűszereket is és a korianderek szárát is dolgozzuk bele.
  5. A zsiradékon kezdjük el pirítani a currypasztánkat majd tegyük bele a gombát
  6. Amikor a gomba összeesett tegyük bele a megfőtt csicseriborsót és a kókusztejet
  7. Vágjuk apróra a paradicsomot és tegyük bele azt is.
  8. Főzzük nagy lángon fedő nélkül amíg a kókusztej besűrűsödik, kb. 30 perc.
  9. Tálaljuk rizzsel és szórjuk meg a maradék korianderlevelekkel
Megjegyzések:
  • Tehetünk rá joghurtot (ha nem vegánok vagyunk vagy vegán vendéget várunk) illetve megszórhatjuk pirított kesudió darabokkal.
  • A két kimagozott csilipaprikától enyhén csípős lett a curry, ha valaki egyáltalán nem szereti a csípőset a csilit cserélje ki édes paprikára. Természetesen akkor nem kell belőle két darab. Csak egy pár karika, a paprika íz kedvéért. Ha pedig az erősebb ízek kedvelői vagyunk akkor benne is hagyhatjuk a magokat a csiliben és akkor tényleg csípős lesz.
  • Ha nincs kedvünk csicseriborsóval bíbelődni, használjunk 1 doboz konzerv főtt csicseriborsót.
  • Én barna csiperkét használtam, de szerintem a fehér csiperkétől szebb az étel, nagyon barnás lett a szósz, nekem spec jobban tetszene ha sokkal "fehérebb" lenne, de ez csak szépészeti kérdés :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése