2011. január 29., szombat

Réteges kalács

Alapvetően diósat szerettem volna csinálni, de kelesztés közben rá kellett döbbennem hogy nincs is itthon dió. Egy aranygaluska szerűséget gondoltam ki csak nem olyan formában, ahogy megszoktuk, hanem egy ilyen rétegelt kalács formában. Jó esetben sülés után kis rétegekre lehet szedni.

De mivel nem volt itthon dió, kénytelen voltam átgondolni a dolgot, így lett belőle kakaós. Ki fogom próbálni alkalomadtán dióval is. Mert azt sokkal jobban szeretem, meg aztán amúgy is diósra vágytam.  :)

Mi az a tangzhong !

Jó pár külföldi blogon olvastam mielőtt kipróbáltam. Meg akartam várni míg lesz némi rutinom abban, hogy mikor milyen kenyér és kalács sül ki bizonyos módszerekkel. Hisz addig nem tudom megállapítani egyértelműen, hogy amit beletettem extrán az most akkor tulajdonképpen mit is okoz a végkimenetelt tekintve. Azóta kicsit rutinosabb lettem kenyérsütés terén, úgyhogy itt volt az ideje hogy kipróbáljam, azóta szinte mindenhez használom, kenyérhez vízzel készítem, kalácshoz pedig tejjel.

2011. január 27., csütörtök

Reggeli pizza

A pizza és a reggeli párosítása a sült baconszalonnás, lila hagymás tükörtojásos pizza, mivel a tésztát este állítom össze és hűtőben hagyom éjszaka, reggel csak elő kell melegíteni a sütőt, miközben melegszik, meg lehet csinálni a feltéteket, szóval ahhoz képest, hogy meleg reggeli viszonylag kevés idő alatt megvan, hisz munkanapon is hajlandó vagyok ilyet csinálni. Ez azért elárul valamit :D

Attól függően kinek milyen a sütője több vagy kevesebb idő, nekem kb fél óra alatt melegszik fel 240 fokra, úgyhogy a teljes készítési idő felkeléstől 45 perc. De közben lehet készülődni :)


2011. január 23., vasárnap

Csicseriborsó rágcsa

Szeretem a csicseriborsót :)  Mindenhogy. Így is. Nem tudom, hogy merném-e ajánlani másnak, mert a 2 fős tesztcsapatból csak nekem ízlett.


2011. január 20., csütörtök

Vadas sertés sajtos puffancsal

Ki kellett próbálnom amíg van a tegnapi sajtos puffancsból, hogy tényleg illik-e a vadashoz, ahogy azt gondoltam. És igen, jelentem illik, sőt, most így mással el sem tudom képzelni. Egyébként ez volt életem első saját készítésű vadasa,  a családban sem nagyon van aki csinál vadast, úgyhogy családi recept sincs. Vagyis most már van :) EZ

2011. január 19., szerda

Sajtos puffancs

Néha esténként rám jön a süthetnék, olyankor valami kipróbálásra innen-onnan felírt receptet szoktam megcsinálni, ez egy olyasmi amit gyerekkorunkban is ettünk csak nem pont így. Ez szerintem egy komoly erőkifejtést igénylő sós sütemény, mert nehéz keverni, nehéz nyomni, szóval tuti a kézfájás utána :)

2011. január 6., csütörtök

Mogyorókrémes rudak

Ez a rugelach szerű tésztából készült sütemény, mogyorókrémmel és manduladarabokkal van töltve és az egyszerűség kedvéért nem formázok belőle kifliket hanem csak két téglalapot nyújtok és közé teszem a tölteléket.

2011. január 4., kedd

Pollo di crema

Ilyen tésztát a Vapiano étteremben ettem először és nagyon ízlett, azóta egy párszor elkészítettem már hasonló módon és nálam abszolút kedvenc a tészták közt. Azt tudnám róla mondani ha nagyon muszáj volna, hogy egy magyaros olasz tészta ( a tejfel, paprika és csirke összetevők miatt kicsit paprikás csirkére hajaz )

2011. január 2., vasárnap

Kukoricakrém leves

Imádom a kukoricát mindenhogy, úgyhogy ez a leves is a kedvenceim közé tartozik a többi száz levessel együtt amit szeretek :). A sok kukorica miatt ez a leves elég édes, rajtunk áll mivel tálaljuk, ezzel módosítva az ízélményt.